Да играем на строителна площадка: аз съм кранист!

няма коментари 1002 гледания

Майсторите са любимци на децата. Работата, която вършат, е истинско геройство. Багери, кранове, чукове, триони, каски, камиони… всичко това е част от израстването на всяко дете. И като говорим за кранове, защо да не започнем от професията кранист? Или в нашия случай – кранистка!

Представяме ти Марияна Начева. Майка на 2 момчета (сигурно най-щастливите на света). Tя управлява крана на Музейко!

Какво прави кранът?
Обикновено кранът пристига на сглобяеми части, но може и в телескопичен вариант – издъпрва се тръба от тръба, от тръба, от тръба и така, докато стане мнооого високо. Пренася тежките товари там, където на някого му трябват. Издига се, заедно с етажите на сградата. Машината се ползва, за да носи кофражни елементи, метални конструкции и всякакви неща, които трудно могат да бъдат вдигнати от хора. Кранът и кранистът всеки ден са на обекта. Работят в дъжд и слънце до края на строежа.

Какво прави кранистът?
Работата на краниста не е лесна. Трябват му 4 очи. Чифт да гледа какво се случва горе на високото и чифт, за да следи положението на площадката – кой къде е застанал, къде точно трябва да попадне товарът и има ли достатъчно място.
И за нас беше изненада, че Марияна е стъпила с двата си крака на земята, но кранът продължава да се движи. Оказа се, че кранистите прекарват повечето време долу, на строителнта площадка и управляват крана с голямо, оранжево дистанционно.

Марияна обича да гледа строежа отвисоко. С всеки изминал ден нещо се променя.

И тя няма търпение да види как Музейко отваря врати!

И ОЩЕ

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ