Илиян: За мишките и влаковете

няма коментари 1044 гледания

 

Запознай се с Илиян!
Той е завършил молекулярна биология в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. В момента е докторант в БАН и изследва модели на различни човешки заболявания. Мишките са му верни помощници в това. Обича приказките и мисли, че биологията е приказка за това как се случва животът, защото има доста обрати и краят е отворен. Вярва, че всички пишем тази история на науката, всеки ден.

Обича и спорта, защото държи тялото му във форма и му позволява да си хапва палачинки и мекици.
Макар че няма много време, намира за любимото си хоби – железопътен моделизъм, обожава влаковете.

Харесва му да пътува и да се среща с нови хора. Мисли, че всяка нова среща е възможност нещо интересно да се случи. Признава, че е неизлечим романтик и е раздал части от сърцето си по целия свят. Слуша детски песни и гледа детски филми.

Обича да общува с деца, защото контактуват просто и мисли, че големите усложняваме постоянно живота си. Затова се старае да не изпуска детското в себе си и в другите. Казва, че децата могат да направят всичко с дъвка и кламер – колкото по-просто е, толкова по-вероятно е да сработи. На тази философия е изградил и своето мото – KISS – Keep It Simple Stupid.

Ще можете да срещнете Илиян в Музейко, където той ще убеди всички деца, а и техните родители , че науката е за мечтатели, които не се страхуват да преследват въображението си.

И ОЩЕ

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ