Мая Велянова: “Музейко и ИКЕА гледат в една посока.”

няма коментари 590 гледания

_dsc3059

 

Запознай се с Мая! Тя е интериорен дизайнер в ИКЕА от цели 6 години. След  дизайна – музиката, преживяванията на открито и готвенето са нейни любими хобита. Обича да кани приятелите си на вечеря или брънч.  Обича и да ходи на гости, където винаги се стига до теми, свързани с интериора – как да направим по-функционално жилището, как да го декорираме, какво можем да подобрим.  От тези разговори се раждат и идеи, някои от които можете да откриете в магазина, където работи Мая. Там, заедно с екипа си, водени от желанието да предлагат решения за хубав дом с рационално усвоено пространство, те вдъхват живот на над 8000 артикула. Въпреки че тяхната позиция не е свързана с работа с клиенти, често посетителите ги спират, за да споделят предизвикателствата при обзавеждането, а техните домове са истинска съкровищница за идеи. “Хората имат потребности, индивидуалност и мечти  и ние се опитваме да мислим по начина, по който мислят те, да ги вдъхновим да открият нещо различно, да помогнем при избора и намирането на решения.”,  казва Мая.

Мая, как се запозна с Музейко?

Запознах се с Музейко, преди да го посетя.  Първи приятелите ми Жоро (35), Павел (6) и Йордан (4) разказаха за прекаран ден там. Бяха много ентусиазирани, впечатлени всеки по свой начин и за момент помислих, че са били на различни места. Когато отидох в Музейко, си обясних откъде идва това „объркване“ .

А какво ще правите заедно?

За трета година ИКЕА ще проведе конкурс за детска рисунка. Музейко се включва в инициативата като  организира няколко ателиета. В прекрасна обстановка и с помощна на вдъхновяващи педагози, малките художници  ще разработват проекти на  своята играчка- мечта. Сигурна съм, че тези фактори ще генерират страхотни идеи, които се надявам да бъдат оценени и в Швеция.

Защо Музейко и IKEA се разбират толкова добре?

Защото споделяме едни ценности, гледаме в една посока . Лятото ИКЕА обзаведе няколко помещения в новия Учебен корпус на Музейко. Всичко се случи толкова гладко и процес на планиране почти нямаше – когато се събрахме да обсъдим проекта, идеите се родиха от само себе си. Музейко познават добре нашите продукти и начина ни на работа, a ние харесваме и сме почитатели на Музейко.

Коя беше любимата ти играчка като малка и защо?

Почти не съм играла с кукли, предпочитах плюшените играчки, като едно коте – Мури, имаше специално място в сърцето ми. Тогава мечтаех да стана ветеринар… Е, в последствие промених желанието си, като родителите ми без да искат ме насочиха. Когато гледахме филми,баща ми обръщаше внимание на стиловете в интериора и история на костюма – нямаше начин да тръгна по друг път.

Следете страницата на Музейко за повече информация за предстоящите събития, които организираме заедно с ИКЕА. 

И ОЩЕ

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ