Музейко и децата решават научни загадки на “Софийски фестивал на науката” от 14 до 17 май 2015 в София

2 1549 гледания

Кой е Музейко?

Музейко е съвсем близо – очакваме го през лятото на тази година. Вдъхновен от начина, по който децата възприемат науката, Музейко ще бъде място за знания чрез игри. Той ще помага на малките да усвояват лесно нова информация, да надграждат наученото и да общуват пълноценно.
Домът на Музейко е зелена сграда, която показва миналото, настоящето и бъдещето чрез постоянни и временни изложби, които децата да  изследват, и над 100 инсталации, с които да учат и играят. Всяка изложба представя отделна наука и събужда интереса към нея с подвижни елементи за игра.
Музейко е създаден за деца между 5 и 12 години, но предвижда програми и за тийнейджъри. В научния център ще има и специализиран кът за игра на бебета и току-що проходили дечица.
Посетителите на Музейко ще пътешестват през времето и пространството като истински откриватели – археолози, геолози, архитекти или астронавти. Съдържанието на детския научен център ще бъде създадено според последните тенденции в образованието и най-новите методологии за ефективно разгръщане на уменията.
Музейко ще ни запознае с понятието “детски музей”, където децата и младите хора експериментират в компанията на своите родители, учители и приятели.

Какво ще прави Музейко на Софийски фестивал на науката?

От какво е съставена вселената? Какво ни прави хора? Сами ли сме във вселената? Къде да “складираме” въглероден диоксид? Каква е тайната на простите числа? Музейко вярва, че децата знаят отговорите на тези все още нерешени научни загадки.
Затова ще ги попитаме.
Заедно с фотографите Ралица Султанова и Николай Бозаков ще запечатаме процеса на мислене и откривателство.

За фотографите

Ралица Султанова е фотограф и изследовател. Тя работи и живее в Брюксел, Белгия. Обича да снима деца и специални моменти, в които има емоция. Работи по проекти за популяризиране на науката и се интересува от улавянето на миговете, в които децата откриват и научават.

Николай Бозаков е фотограф. Живее и снима в София и България, стои зад снимките, които отразяват изграждането на Музейко, кадри от обществения и културен живот.

Как да участвате?

Ралица и Николай ще снимат вашето дете, докато Музейко му/й задава въпроси. Всяка фотосесия трае около 30 минути и изисква предварително записване.

Запишете фотосесия за вашето дете на ralitza.be на 15 или 16  май между 11 и 18 часа.

Фотосесията е безплатна и от нея ще получите две снимки, подбрани от фотографа.

Музейко ще помоли за разрешението Ви да публикува снимката на Вашето дете и цитат от неговия/нейния отговор в своята Facebook страница и тук в блога, както и да включи избрани фотографии в изложба.

Подходящо за деца между 5 и 12 години.

И ОЩЕ

2 Коментара

  1. Kalina Barova

    Detsata sa mnogo izobretatelni i vinagi namirat orgovori, poniakoga sa mnogo zabavni i interesni. Muzeiko e prekrasna idea. Bravo na momichetata, koito rabotiat vseotdaino za osashtestviaivaneto i.

  2. Kalina Barova

    Detsata sa mnogo izobretatelni i vinagi namirat orgovori, poniakoga mnogo zabavni i interesni. Muzeiko e prekrasna idea. Bravo na momichetata, koito rabotiat vseotdaino za osashtestviaivaneto i.

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ