Музейко любимец – шипоопашат варан

няма коментари 569 гледания

Nelly ReptileНели от Образователния екип на Музейко разказва за нейния любимец от изложба “Влечуги” в Музейко – шипоопашатия варан Роузи!

Когато показвам на някого нашата изложба с влечугите, винаги им обещавам, че ако слушат, ще ги запозная с приятелката ми Роузи. Казваме й така, защото има шипове по опашката! Никой не подозира, че зад донякъде страшната й външност се крие съвсем добронамерено животинче.

Всъщност тя е млада дама, симпатичен шипоопашат варан, много е умна и е доста сговорчива. Хапва си насекоми – хлебарки, например. Когато порасне, ще стане цели 70 сантиметра! Макар че всъщност по-голямата част от нея е опашката й… Обичам да се покатери на рамото ми и да я разхождам из залата. Тя пък обича да се сгушва на топло, така че обикновено няма нищо против да я държа.

Преди изложбата с влечугите да дойде на гости на Музейко, не бях си и помисляла, че бих погалила което и да било от тях, но повечето се оказаха приятелски настроени и ще ми бъде тъжно, когато си тръгнат. Тази снимка е от рождения ми ден. Една приятелка дойде, за да ме поздрави и къде мислите ме намери? В изложбата ни с влечугите, с Роузи на рамото. Имате последен шанс да се запознаете с нея днес в Музейко! Иначе ще трябва да пътувате чак до Австралия – там живее нейното семейство.

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ