Музейко любимец – хамелеон

няма коментари 167 гледания

Qna i Hose 2-01Яна от Образователния екип на Музейко разказва за нейния любимец от изложба “Влечуги” в Музейко -хамелеонът Хосе!

Всъщност той си нямаше име до преди да се срещнем. За късмет това се случи само ден след завръщането ми от триседмично приключение в Колумбия, което обяснява донякъде латиноамериканското му име. Лежерността, с която без особени движения оглежда света наоколо, въртейки очите си в разностранни посоки, много ми напомни на спокойствието и любопитството на хората в Южна Америка. Краси, който се грижи за всички животни в терариума, ми даде зелена светлина да му измисля име, а на мен хамелеонът ми изглеждаше все едно винаги се е казвал Хосе 🙂 🙂 Понеже не можело да се казва просто така, поради по-източния си произход (от Йемен), официалното му име вече е Хосе-Хасан.

И така, виждаме се с Хосе всеки ден. Имах възможност да помагам на Краси да го храни, да му даваме вода и витамини и много се надявам да се чувства добре при нас. 🙂 Най-трудното е да го опазим от Злати, която се чувства длъжна да го гъделичка ежедневно. А той е крехко животно. 🙂

Иначе ми е много симпатичен и шипоопашатия варан, който според Краси има интелект, за разлика от хамелеона :))

 

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ