Силвия: За изкуството и пътешествията

1 635 гледания

Запознай се със Силвия!

Никога няма да предположиш, но Силвия е бакалавър по Политология от „Софийски университет“, и магистър по Европейска интеграция. По време на магистратурата си решава да сбъдне една своя мечта – да учи в чужбина. Избира магистърска програма в Холандия – Анализиране на Европа.

Там Силвия се среща с много интересни хора и трупа много полезен опит в няколко доброволчески програми. Участва в Ragweek – турове за хора в неравностойно положение, на които се разглеждат различни културно-исторически забележителности из Маастрихт (града, в който живее), като паралелно с това събира и средства за тях.

Отново в Холандия е доброволец в програмата Kunsttour Maastricht – тридневно събитие, на което се събират артисти от цялата страна, за да представят своите проекти.

Всичко това Силвия успява да съчетае и с пътуване из Холандия.

Била е и в Испания, където е преподавала английски на деца в чуждоезикови семейства. След като се връща в България, започва работа с хора с увреждания и деца в неравностойно положение, като работи по програми, които използват изкуството и работата с ръце като терапия.

Силвия казва, че има много хобита, защото има много интереси, но има любими занимания още от малка. Едно от тях са танците – класически и модерен балет, с които Силвия има връзка още от дете. Те си остават важна част от живота ѝ и до днес и тя танцува винаги, когато може и продължава да ходи на танци винаги, когато има време.

Друга важна част от ежедневието ѝ са рисуването и дизайна. Обича да използва различни техники, рисува с пръсти, експериментира и създава нови начини, с които да се изразява в приложните изкуства. Природата я вдъхновява и използва много естествени материали – оцветява жълъди, кестени, ориз, обича да работи и със стъкло.

Можете да я срещнете в Музейко, където заедно с другите Музейковци тя посреща всички любознателни посетители, с които пътешестват из света на науката!

 

И ОЩЕ

1 Коментар

  1. Драго

    Браво!

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ