Фотоволтаичен ефект на практика в соларната станция Street Charge в Музейко

няма коментари 454 гледания

Street Charge® е соларна станция за безплатно зареждане на преносими устройства като смартфони, таблети и компютри, с които учиш и се забавляваш в движение.

Знаеш ли, че отскоро и на терасата до кафето в Музейко има такава станция? А интересно ли ти е да научиш как работи?

Технологията, която използва соларната станция Street Charge® се нарича фотоволтаичен ефект.

Screen_Shot_2014-07-24_at_1_20_50_PM

 

Фотоволтаичният ефект е метод за превръщане на слънчевата енергия в електрическа с помощта на полупроводников материал, в който протича фотоволтаичният ефект. Всяка фотоволтаична система се състой от слънчеви (соларни) панели изградени от слънчеви клетки използващи “чиста” и възобновяема енергия.

Как слънчевата енергия достига до нас и можем безплатно да я използваме, за да зареждаме устройствата си денонощно?

​През деня слънчевите панели преобразуват енергията от слънчевите лъчи в електрическа, благодарение на фотоволтаичният ефект за зареждане на вътрешна батерия, позволяваща Street Charge® да зарежда телефони, таблети и други устройства, дори и през нощта, когато слънцето не грее.

 

Street Charge® все пак работи  най-добре при ярка пряка слънчева светлина и затова стои на място, където  може да получава колкото е възможно повече пряка слънчева светлина. Високо ефективните му слънчеви панели, обаче, преобразуват енергия от слънцето, дори в облачно време и слаба естествена светлина. Соларната станция зарежда едновременно до 6 устройствата толкова бързо, колкото и електрическия контакт.

И ОЩЕ

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ