Херпетологът Красимир Христов за новата изложба „Влечуги” в Музейко

няма коментари 1503 гледания
Красимир Христов - херпетолог Красимир Христов – херпетолог

 

Запознай се с Краси!

Краси е доктор по зоология. В работата си основно се занимава с изследвания и наблюдения над отровните змии. Специалист херпетолог, той разработва антитоксични серуми, които се произвеждат на основата на змийските отрови.

Краси е един от организаторите на изложбата с над 40 вида змии и гущери на Тракийско херпетологично дружество, която гостува в Музейко до 18 юни 2017 г. Благодарение на Краси деца и възрастни всеки ден научават любопитни подробности, свързани с тайнствения свят на рептилите и им разкрива едни от най-впечатляващите и малко известни факти за тях.

“Влечуги” е първата жива експозиция в Детския научен център. Тя представя интересни видове, някои от които рядко показвани в България. Основната цел на тази изложба е да запознае посетителите с една малко известна група животни, каквато е групата на влечугите.

Сред представителите на влечугите в Музейко са: черна мамба, зелена гигантска анаконда, гърмяща змия, варан, скална игуана, габонска отровница, гърмяща змия, питон, боа, хамелеон, леопардов гекон, гекон токи, тайпан, смок и други.

Краси с удоволствие разкрива какви са анатомичните особености и характерните външни белези на люспестите животни и съдейства на всички желаещи да се докоснат до неотровните видове.

Очаквайте съвсем скоро интересна публикация за най-отровната змия в света – континенталния тайпан. Континентален тайпан можеш да видиш в изложба „Влечуги” в Музейко до 18 юни 2017 г.

Актуална информация за света на влечугите може да намерите тук:
https://www.facebook.com/TerraiumMineralniBani/

Виж какво разказа Краси за изложба  „Влечуги” в Музейко.

 

И ОЩЕ

Коментари

Остави коментар. Email адресът ти ще остане скрит. Задължителните полета са маркирани (задължително)

ГОЛЕМИТЕ МОЗЪЦИ